U Koprivnici održana radionica i trodnevni sastanak partnera projekta LOW CARB

Od 27. do 29. siječnja u Koprivnici je održana radionica i trodnevni sastanak partnera Interreg projekta LowCarb - Capacity building for integrated low-carbon mobility planning in functional urban areas, u kojem je jedan od partnera i Sveučilište Sjever. Cilj projekta LowCarb je poboljšati planiranje i upravljanje održivom urbanom mobilnošću integrirajući zaleđe i urbana područja u funkcionalna urbana područja.

Osim predstavljanja pilot projekata partnera, na transnacionalnoj radionici „Knowledge platforms and competence centers for SUMP – low-carbon mobility in CE” predstavljen je i CE SUMP Competence Centre Sveučilišta Sjever. CE SUMP Competence Centre je platforma koja sadrži primjere dobre prakse održive urbane mobilnosti, kao i alate te smjernice za razvoj održivih urbanih planova mobilnosti. Na istu temu održana je i World Cafe radionica, gdje su jedni od moderatora bili doc. dr. sc. Predrag Brlek i Maja Mutavdžija, mag. ing. traff.

Partneri projekta posjetili su i Sveučilište Sjever, gdje su studentima prikazali aktivnosti projekta te ih upoznali s alatima za pomoć u izradi planova održive urbane mobilnosti.

Galerija