Na Sveučilištu Sjever gostuje Daedalus Games - Indie Game Development studio

Pozivaju se svi zainteresirani na gostujuće predavanje Daedalus Games - Indie Game Development studija iz Zagreba. Predavanje će se održati u petak 13.12.2019. u zgradi Unin 1 - dvorana 36, s početkom u 16:00 sati.

Daedalus Games počinje 2014. godine kao studentski projekt, te kroz svoje postojanje istražuje kreativne 2D vizualne načine izražavanja u virtualnom svijetu.

Fokus četveročlanog tima je na kreaciji mobilnih igara, primarno Tower Defense igara od kojih su Tower Defense Realm King i Tower Defense Kingdom: Advance Realm dostupne u soft launch na Google Play i App Store. Tim je aktivan na brojnim događajima kao što su: Unity Game Jam, Reboot InfoGamer, Reboot Develop i Meetup zajednicama vezanima uz video igre.

Kroz svoje postojanje tim ima 6 različitih projekta: 3 manje uspješna projekta, 2 uspješno objavljene igre, te 1 u predprodukciji. Manje uspješni projekti bili su bazirana na metroidvania žanru, s fokusom na PC platformu, te Steam distribuciju. Navedeni projekti su uvelike pomogli izgraditi trenutni tim, kao i procese koji su omogućili kvalitetniju produkciju. Osnivači tima su dvojica braće Ivan i Josip Katalinić, Ivan je završio akademiju likovnih umjetnosti smjer slikarstvo, te je art director, dok je Josip doktorand Informacijskih i komunikacijskih znanosti te je odgovoran za tehnička rješenja.

Veselimo se Vašem dolasku!