Vaš najbolji put u svijet dizajna i izrade videoigara

Upisi na diplomski sveučilišni studij Multimedija na Sveučilištu Sjever u tijeku

Svijet videoigara sve je prisutniji u našim životima, bilo u zabavnom ili edukacijskom smislu. Industrija videoigara postala je svjetski fenomen prestigavši filmsku industriju za više od 50% po prihodima.

Želite li i vi postati dio propulzivnog svijeta novih tehnologija bez da brinete o zapošljavanju, upišite diplomski sveučilišni studij Multimedije na Sveučilištu Sjever na kojem ćete uz pomoć educiranih profesora, ali i vrhunskih stručnjaka iz područja videoigara s kojima Odjel Multimedije surađuje, otkriti sve tajne tog zanimljivog područja.

Pročelnik Odjela za multimediju, doc.art. Robert Geček istaknuo je značaj studija: „Naravno, nismo zapostavili ni ostala propulzivna područja u segmentu multimedije, tako da ćete na studiju Multimedije uz projektni i timski rad naučiti sve o AR/VR-u, umjetnoj inteligenciji, animaciji, 3D modeliranju, fotografiji, interaktivnim medijima, videu, zvuku, 3D printanju i ostalim zanimljivim kolegijima koje možete sami odabrati kao izborne kolegije i time kreirati svoj put u budućnost. Iskusit ćete na najbolji način kako sve funkcionira u realnom sektoru uz mnogobrojna gostujuća predavanja vrhunskih stručnjaka. Odjel Multimedije svake godine za vas organizira Meet-up 3D&D (prvi govornik bio je Mate Rimac) na kojem se raspravlja o najnovijim trendovima u gaming industriji i multimediji.„, rekao je doc.art. Geček.

Na sad već poznatom stručnom skupu ove su godine studenti  iz prve ruke mogli čuti „najveće face“ iz hrvatske gaming industrije, npr. Davora Hunskog iz Croteama i bivšeg studenta Multimedije Marija Kotlara, također iz Croteama, koji su studentima prenijeli što je sve potrebno za uspjeh u gaming industriji. Čuli smo i zaposlenike Gamepiresa, tvorce hit-igre Scum, koji su razjasnili detalje oko izrade specifičnih dijelova videoigara, a koje ne možete čuti nigdje drugdje. Za iduću godinu priprema se još više iznenađenja.

Vrhunski opremljeni laboratoriji i timski projektni rad

Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u najmoderniju računalnu opremu studij Multimedija posjeduje vlastiti vrhunski studio za videoanimaciju i fotografiju, a od jeseni će imati i moderan tonski studio u kojem će budući studenti kreirati svoje projekte. Ne smijemo zaboraviti ni ostale laboratorije u kojima će studenti kreirati svoje interaktivne sadržaje i osmišljavati nove projekte uz koje će se profilirati u prave magistre inženjere multimedijske i grafičke tehnologije.

Diplomski sveučilišni studij Multimedije otvorit će vam sva vrata na koja pokucate nakon završetka jer ćete doći pripremljeni, sa stečenim znanjem na koje nitko neće moći odmahnuti glavom i ne zaposliti vas. "Suradnja s gospodarstvom najveći nam je prioritet te ćemo vas povezati s vodećim tvrtkama u području videoigara i multimedije jer svakodnevno komuniciramo s njima i znamo koje su kompetencije i ishodi vašeg učenja potrebni kako biste se uklopili u njihove strategije. Izvrsnu suradnju imamo i sa stranim sveučilištima (Engleska, Švedska, Njemačka, Maribor, Tajland, Brazil…) gdje ćete moći sudjelovati u razmjenama studenata, stjecati nova znanja i širiti svoje vidike. U idućoj akademskoj godini imat ćemo iznimnu čast ugostiti studente s najstarijeg švedskog sveučilišta Uppsala, s odjela Videoigara, koji će cijeli semestar provesti na razmjeni na mladom Sveučilištu Sjever – i to na Odjelu Multimedije. Također pozdravljamo uvođenje srednjoškolskog programa „Tehničar za razvoj videoigara“ u Sisku i pozivamo sve učenike te srednje škole, naravno i ostalih, da nakon završetka nastave stjecati nove kompetencije iz multimedije i videoigara na našem Odjelu Multimedije.“, naglasio je pročelnik, doc.art. Robert Geček

Tekst natječaja za upis na sveučilišni diplomski studij Multimedije nalazi se OVDJE.