Održan Dan otvorenih vrata Sveučilišta Sjever za doktorske studije

U četvrtak, 27. lipnja 2019. godine održan je Dan otvorenih vrata za doktorske studije na Sveučilištu Sjever, Sveučilišni centar Varaždin.

Svrha Dana otvorenih vrata je upoznavanje sa planom i programom međunarodnog združenog doktorskog studija Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment, te međunarodnog združenog prekograničnog interdisciplinarnog doktorskog studija Obrazovne i komunikacijske znanosti.

Doktorske studije predstavile su Univ.-Prof.in Dr.in h. c. Irena Zavrl,Ph.D. Studiengangsleiterin Department Wirtschaft Programme Director, Head of Academic Committee Joint PhD, te v.d. pročelnica odsjeka za međunarodni združeni doktorski studij Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment na Sveučilištu Sjever izv. prof dr. sc. Anica Hunjet, ujedno prorektorica za znanstveno umjetnički rad i međunarodnu suradnju.

Međunarodni združeni prekogranični interdisciplinarni doktorski studij „Obrazovne i komunikacijske znanosti“ izvodit će zajednički Sveučilište Sjever, u suradnji s Sveučilištem u Ljubljani i Međunarodnim Burch Sveučilištem, te administrativnim i organizacijskim partnerom Veleučilištem u Eisenstadtu, a sve s ciljem razvoja daljnjih međunarodnih akademskih mogućnosti za studente iz svih zemalja članica EU. U skladu s bolonjskom koncepcijom studija, kao i naglascima Europskog kvalifikacijskog okvira, u združenom studiju naglasak je stavljen na znanstveno-istraživački rad. Navedeno znači da se u realizaciji programa združenog studija koristi intenzivan individualni mentorski rad usmjeren na uže znanstveno područje interesa studenata, a kao ishod doktorske disertacije očekuje se doprinos lokalnom i regionalnom razvoju visoke znanstvene kvalitete.

Doktorski studijski program Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment zajednički izvode Sveučilišta u Puli, Bratislavi, Sopronu te Sveučilište Sjever u suradnji s administrativnim i organizacijskim partnerom Veleučilištem Burgenland, Eisenstadt, Austria. Putem združenog studija jača se konkurentnost i vidljivost ponuđenih programa izvan nacionalnih granica, a mobilnost studenata pridonosi širenju njihovih kulturnih obzorja i uspostavljanju mreže za buduću suradnju; jača se kvaliteta, kompetitivnost i vidljivost na međunarodnoj razini, što će u konačnici olakšavati brže uključivanje Sveučilišta Sjever u europske obrazovne i informacijske projekte. Važni elementi ovoga združenog studija su prvenstveno znanstveno-istraživački europski i međunarodni projekti, istraživački projekti s gospodarstvom, transfer tehnologije, razvoj poduzetničkog duha, međunarodni kontekst te stjecanje mnogih suvremenih kompetencija.

Galerija