Više od 500 srednjoškolaca na Danu otvorenih vrata na Sveučilištu Sjever

KOPRIVNICA, 25 .siječnja 2019. – Više od 500 učenika, većinom maturanata, iz Koprivnice, Đurđevca, Ludbrega, Slatine, Vrbovca i drugih gradova bilo je oduševljeno prezentacijama, gostujućim predavanjima te čak 27 različitih radionica na Danu otvorenih vrata Sveučilišta Sjever u Sveučilišnom centru Koprivnica.

- Naš moto jest: naš posao na Sveučilištu Sjever ne završava vašom diplomom nego završava kad se zaposlite u struci. Mi jako vodimo računa da se već tijekom studiranja povežete s gospodarstvom – istaknuo je prorektor, izv.prof. dr.sc. Mario Tomiša na svečanom otvorenju Dana otvorenih vrata te naglasio kako će budući studenti na Sveučilištu dobiti potrebno teoretsko znanje, ali i vještine i kompetencije kako bi se što bolje snašli u budućem profesionalnom životu te bili konkurentni na tržištu.

Nakon prezentacije Sveučilišta, glavni urednik hrvatskog izdanja National Geographica Hrvoj Prčić  održao je gostujuće predavanje pod nazivom “Reportaže u žutom okviru”, a za srednjoškolce je nakon toga pripremljeno čak 27 različitih radionica tijekom kojih su se upoznali sa svim studijskim programima Sveučilišta Sjever - studijem Prehrambene tehnologije, Tehničke i gospodarske logistike, Novinarstva, Medijskog dizajna, Poslovanja i menadžmenta, Ambalaže, Održive mobilnosti i logistike i Odnosa s javnostima.

Budući studenti razgledali su Sveučilište i  tijekom radionica saznali kako se proizvode vino i pivo te različiti snack proizvodi; iskušali su se u radijskom i televizijskom intervjuu i web radionici, naučili kako se rade GIF-ovi, upravlja dronom i fotografira; provjerili su svoj ‘dobar’ glas na govornim vježbama, družili se s profesorima te razgovarali sa studentima kako bi iz prve ruke doznali kako je to studirati na Sjeveru.