Na Sveučilištu Sjever ostvarena dolazna mobilnost sa Rio de Janeiro State University

U sklopu KA107 projekta ostvarena mobilnost nastavnog osoblja Fakulteta za industrijski dizajn Državnog sveučilišta Rio de Janeiro State University

Na Odjelu za multimediju, oblikovanje i primjenu u Varaždinu te na Odjelu za medijski dizajn u Koprivnici u sklopu projekta KA107 s UERJ - Rio de Janeiro State University - ESDI - Escola Superior de Desenho Industrial Sveučilištem iz Brazila, tijekom zimskog semestra akademske 2017./2018. godine u nastavnoj dolaznoj mobilnosti boravili su profesorica Zoy Anastassakis i profesor Marcos Martinis s Fakulteta za industrijski dizajn Državnog sveučilišta u Riu de Janeiru.

Glavne aktivnosti u sklopu ove mobilnosti bile su predavanja i radionice iz područja grafičkog dizajna i vizualne kulture koje su studentima u oba sveučilišna centra održali gostujući predavači. Prof. Zoy Anastassakis održala je studentima vrlo zanimljive radionice na temu: “Experimenting on graphic tools for creative imagination: design and antropology as practices of corespondence”. Prof. Marcos Martinis održao je radionice na temu: “Symbol workshop” koje su pobudile veliko zanimanje kod studenata multimedije i medijskog dizajna.

Gosti iz Brazila tijekom svog posjeta Sveučilištu Sjever razmijenili su vrijedna iskustva s nastavnicima i studentima te su predstavili visokoškolski obrazovni sustav Brazila, načine održavanja nastave u području dizajna, kao i druge zanimljive informacije o studentskom i sveučilišnom životu u Brazilu. Raspravljalo se i o novim kurikulima, zajedničkom umjetničkom djelovanju i stvaranju svjetske mreže dizajna. Između ostalog, predstavljena je i prva faza zajedničkog dizajn projekta za studente design.unin.hr, ali i mogućnost uključenja drugih Sveučilišta u navedeni projekt.

Kao jedna od važnih aktivnosti projekta i realizirane mobilnosti u Sveučilišnom centru Koprivnica u organizaciji prof. Martinisa, doc.art. Gečeka, doc.art. Periše i doc.art. Franovića održana je “live” izložba – umjetnički performans sa studentima medijskog dizajna, čija su djela producirana direktno na izložbi izložena u Sveučilišnom centru Koprivnica a koja su pobudila veliko zanimanje i oduševljenje studenata inovativnim konceptom “live” izložbe.

Galeriju fotografija možete vidjeti u nastavku.