Galovićeva jesen na Sjeveru

Sveučilišna knjižnica uključila se u Međunarodni festival književnosti Galovićeva jesen. U sklopu festivala dodjeljuje se književna nagrada.

Nagrada Fran Galović dodjeljuje se za najbolje književno djelo na temu zavičaja i/ili identiteta, prvi puta samostalno objavljeno između 1. srpnja 2017. i 30. lipnja 2018.

Od 61 knjige pristigle na natječaj za nagradu, prosudbeno povjerenstvo odabralo je njih 10, od kojih će jedna dobiti nagradu temeljem glasova čitatelja i povjerenstva za dodjelu nagrade.

Glasovanje čitatelja provodit će se od 14. rujna do 12. listopada 2018. u

Sveučilišnoj knjižnici Sveučilišta Sjever u Koprivnici

galović

Na glasačkom listiću bit će ponuđeno 10 kandidata, među kojima glasači trebaju zaokružiti jednog za kojeg smatraju da bi trebao dobiti nagradu.

Svi pravovaljani glasački listići ulaze u izvlačenje za nagrade – knjige kandidata za nagradu. Slučajnim odabirom izvući će se po jedan dobitnik nagrade u svakoj od knjižnica u kojima se provodi glasovanje.

Rezultati javnog glasovanja, dobitnik nagrade, kao i izvučeni glasači-dobitnici nagrada bit će proglašeni na završnoj svečanosti 25. Galovićeve jeseni u subotu 27. listopada 2018.

Prilozi