Izložba najboljih fotografija Šoderice na Sveučilištu Sjever

U petak, 10. studenoga u Sveučilišnom centru Koprivnica održana je izložba fotografija "Šoderica, mjesto odmora i zabave". Najboljom fotografijom proglašena je "Surfanje na Šoderici" Gorana Šafareka, dok je drugo mjesto osvojio Sven Rastovac, student Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever.

Otvorenju izložbe prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić, dogradonačelnica grada Koprivnice Ksenija Ostriž, direktor Turističkog ureda županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc i koordinator izložbe Mario Periša, viši predavač na Sveučilištu Sjever. Izložba je održana u organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Sveučilište Sjever i platforme Mediapitcha.

Revija turističke fotografije TOURPHOTO 2017 ove je godine objavila natječaj na temu "Šoderica, mjesto odmora i zabave" u kojem je ideja vodilja bila hvatanje posebnog trenutka ugode i uživanja svim čulima bez obzira na razinu profesionalnog pristupa fotografiji, fotografskoj opremi i znanju, estetskim standardima ili tehničkim i tehnološkim mogućnostima.

Studenti Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever također su sudjelovali kao članovi žirija u odabiru najboljih fotografija Šoderice.