Održana 11. sjednica Rektorskog zbora Republike Hrvatske na Sveučilištu Sjever

Rektorski zbor Republike Hrvatske je u ponedjeljak, 28. kolovoza 2017. godine održao svoju 11. sjednicu u Sveučilišnom centru Varaždin.
Osim domaćina sjednice, rektora Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marina Milkovića i rektora te prorektora hrvatskih sveučilišta, sjednici su nazočili i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak te njezin pomoćnik Stipe Mamić, državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Branka Ramljak te predsjednik Rektorskog zbora Republike Hrvatske i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović.

U novo uređenim prostorima Sveučilišnog centra Varaždin koji znatno doprinosi povećanju kvalitete nastave na Sveučilištu Sjever, Rektorski zbor je, između ostaloga, raspravljao o zajedničkom izvođenju studija, o vođenju kadrovske politike u sustavu visokog obrazovanja, o predstavljanju dizajna novih web stranica Rektorskog zbora RH te o molbi za podršku Rektorskog zbora RH kao suorganizatora znanstveno edukativne konferencije "Uloga informacijske i komunikacijske tehnologije u izjednačavanju mogućnosti obrazovanja osoba sa invaliditetom."

Sudionici sjednice Rektorskog zbora Republike Hrvatske iskazali su zadovoljstvo radom, prostorima i kvalitetom izvođenja nastave na Sveučilištu Sjever te naglasili kako je pokretanje novih diplomskih studija dokaz da se Sveučilište Sjever kontinuirano razvija i prati najnovije tehnologije i trendove u obrazovanju.

Galerija