Sveučilište Sjever na 24. znanstveno-stručnom simpoziju ekonomista Hrvatske

Studenti Sveučilišta Sjever, pod vodstvom  izv. prof. dr. sc. Anice Hunjet, sudjelovali su na 24. znanstveno-stručnom simpoziju ekonomista Hrvatske koji se održao u Opatiji od 9.- 11. studenoga 2016. godine.  Navedeni simpozij održan je na temu "Ekonomska politika Hrvatske u 2017." u okviru kojeg su po prvi puta prisustvovali odabrani studenti Ekonomskih fakulteta Republike Hrvatske.

Cilj ovog simpozija je bio analizirati sve bitne segmenata hrvatskoga gospodarstva i osnove ekonomske politike za iduću godinu. Program simpozija sastajao se od plenarnih predavanja, prijavljenih izlaganja i panel rasprava koja su bila predstavljena na zanimljiv i dinamičan način, uz kvalitetnu raspravu o svakoj temi.  Redom se radilo o aktualnim istraživanjima, od kojih neka su još u tijeku i nema zaključaka, ali se su se navodili pojedini zanimljivi rezultati.

Predavači koji su svoja izlaganja i istraživanja predstavili na simpoziju su: doc. dr. sc. Marko Primorac,  Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Domagoj Sajter i Dražen Novaković, mag. oec., Ekonomskoi fakultet Sveučilišta u Osijeku,  prof. dr. sc. Marinko Škare i doc. dr. sc. Romina Pržiklas Družeta, Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli,  doc. dr. sc. Nebojša Stojčić, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, dr. sc. Paško Burnać, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu, te prof. dr. sc. Marijana Ivanov i doc. dr. sc. Dajana Barbić, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Osim navedenih, prorektor Sveučilišta u Rijeci, prof.dr.sc. Jože Perić održao je zanimljivu prezentaciju o stanju i potrebama u visokom obrazovanju Republike Hrvatske.

U panel raspravama sudjelovali su studenti Sveučilišta Sjever, kao i ostali studenti ekonomskih fakulteta te pri tome predstavili vlastita iskustva na tržištu rada.

Profesor Mato Crkvenac, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista, dr. sc. Žarko Primorac, član Počasnog odbora Hrvatskog društva ekonomista te dr. sc. Ivan Teodorović, glavni urednik Ekonomskog pregleda, obratili su se završnim riječima svim nazočnima te zahvalili za sudjelovanje na ovom tradicionalno znastveno-stručnom simpoziju.

Galerija