Erasmus+ suradnja s Fakultetom za zdravstvene vede iz Novog mesta

U okviru Erasmus+ programa, međusveučilišna suradnja između Sveučilišta Sjever i Fakulteta za zdravstvene vede iz Novog mesta, Slovenija nastavlja se i četvrtu godinu kao rezultat dobre suradnje i prijateljstva nastavnika i djelatnika obje ustanove.
Tako će ove godine studentice Fakulteta za zdravstvene vede iz Novog mesta, Tina Potokar, Manja Kosi i Drita Mustafai mobilnost odrađivati na Odjelu Biomedicinskih znanosti, studiju Sestrinstva.

Specifičnost  mobilnosti studentica na studiju Sestrinstva je načinu izvođenja nastave. One su naime, u Sloveniji odslušale predavanja, a vježbovnu nastavu  iz određenih kolegija obavljaju  od 18.04. do 17.06.2016. u suradnim ustanovama Sveučilišta Sjever  i to u: Caritasovom domu za starije i nemoćne osobe “Sv. Ivan Krstitelj” Ivanec, Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije te u Općoj bolnici Varaždin  na odjelu pedijatrije i Službi za ginekologiju i opstetriciju. Studentice sudjeluju u radu ustanova, zdravstvenoj njezi i skrbi za osobe starije dobi i bolesnike pod nadzorom asistenata vježbovne nastave izabranih od strane Odjela Biomedicinskih znanosti. U toku boravka U Varaždinu  na Sveučilištu Sjever studentice polažu ispite u isto vrijeme kao i njihove kolege u Sloveniji.

Galerija