Drugi Tečaj fetalne ehokardiografije održan na Sveučilištu Sjever

Na Odjelu za sestrinstvo Sveučilišta Sjever 8. lipnja 2024. godine je održan drugi po redu Tečaj fetalne ehokardiografije. Organizatori ovog značajnog edukativnog događaja bili su Odjel za sestrinstvo Sveučilišta Sjever te Poliklinika za ginekologiju i porodništvo Medifem, a tečaj su vodili vanjski suradnik Odjela za sestrinstvo i jedan od osnivača Poliklinike Medifem, subspecijalist fetalne medicine doc. dr. sc. Oliver Vasilj te prof. dr. sc. Ivan Malčić, jedan od najpoznatijih dječjih kardiologa u Hrvatskoj i priznati stručnjak fetalne ehokardiografije.

Tečaju je prisustvovalo dvadeset liječnika specijalista ginekologije koji su nakon teorijskih predavanja imali priliku primijeniti stečeno znanje u praksi, radeći ultrazvučne preglede na najsuvremenijim 4D ultrazvučnim aparatima. Ova interaktivna komponenta tečaja omogućila je liječnicima usavršavanje vještina u izvođenju fetalne ehokardiografije što je ključno za rano otkrivanje i liječenje srčanih abnormalnosti u fetusa.

Tom prilikom, na vježbama je prisustvovalo dvadeset trudnica kojima su obavljeni 4D ultrazvučni pregledi fetusa s naglaskom na fetalnu ehokardiografiju. Ove preglede su vodili doc. dr. sc. Oliver Vasilj i prof. dr. sc. Ivan Malčić, pružajući dragocjeno praktično iskustvo sudionicima tečaja.

Organizaciji tečaja značajno je doprinijela studentica 3. godine prijediplomskog studija sestrinstva, Iva Lovrinović, koja je koordinirala i pripremala trudnice za preglede. Njena angažiranost i predanost organizaciji osigurali su glatki tijek tečaja, a trudnicama su pruženi stručni i pažljivi pregledi.

Ovim putem zahvaljujemo svim trudnicama koje su se odazvale na ultrazvučne preglede te studentici Ivi Lovrinović na njenom trudu i pomoći u organizaciji tečaja. Njihova suradnja i podrška omogućili su uspjeh ovog edukativnog događaja, koji ima za cilj unaprijediti znanja i vještine liječnika specijalista te osigurati bolju skrb za trudnice i njihove nerođene bebe.

Galerija