Studenti Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever na Erasmus+ programu u Bugarskoj

Vrijedni studenti Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever sudjelovali su na Erasmus+ Blended Intensive Programmeu (BIP) pod nazivom "ADVANCING WORKPLACE HEALTH: A MULTIDISCIPLINARY APPROACH", koji se održao od 22. do 26. travnja 2024. na Trakia University u Bugarskoj. Ovaj program bio je jedinstvena prilika za studente da prošire svoja znanja i vještine u području zdravstva na radnom mjestu te da se povežu s kolegama iz različitih zemalja.

Tijekom intenzivnog programa, studenti su sudjelovali u nizu interaktivnih radionica i predavanja koja su obuhvatila teme poput ergonomije, psihosocijalnog zdravlja na radu, prevencije profesionalnih bolesti i ozljeda te promocije zdravlja zaposlenika. Posebno su se istaknula predavanja o utjecaju fizičke aktivnosti na kvalitetu života starijih odraslih osoba, koje je održala predavačica s Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever Željka Kanižaj Rogina.

Osim aktivnog sudjelovanja u edukativnom programu, studenti su imali i priliku istraživati bugarsku kulturu i povijest te upoznati se s lokalnim običajima i tradicijama. Kroz razmjenu iskustava i ideja s kolegama iz Turske, Slovenije i Njemačke, studenti su stekli dragocjena međunarodna iskustva koja će im koristiti u njihovom daljnjem obrazovanju i karijeri.

"Sudjelovanje u Erasmus programu u Bugarskoj bilo je nezaboravno iskustvo koje mi je omogućilo da proširim svoje znanje o zdravstvu na radnom mjestu te da se povežem s kolegama iz različitih zemalja", istaknula je studentkinja Ines Marinković. "Ovaj program mi je pomogao da bolje razumijem različite kulture i obrazovne sustave te da razvijem svoje međukulturne vještine. Sve što sam naučila i iskusila u Bugarskoj ostavit će dubok trag na mojoj budućoj karijeri."

Sudjelovanje studenata Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever u Erasmus+ programu u Bugarskoj potvrđuje posvećenost Sveučilišta Sjever internacionalizaciji i promociji mobilnosti studenata. Kroz ove programe, studenti stiču vrijedna iskustva koja im pomažu da postanu globalno orijentirani i odgovorni profesionalci spremni za izazove suvremenog radnog tržišta.

Sveučilište Sjever ponosno je na svoje studente koji su sudjelovali u Erasmus+ programu u Bugarskoj.

Galerija