Najmlađi posjetitelji otkrivali svijet inteligencije na Festivalu znanosti

Sveučilište Sjever je ovoga tjedna bilo domaćin nevjerojatnom broju znatiželjnih i veselih posjetitelja - više od 500 vrtićaraca i osnovnoškolaca koji su u srijedu, 24. travnja posjetili Varaždin, te u četvrtak, 25. travnja Koprivnicu sudjelovali su na Festivalu znanosti, čiji je cilj popularizacija znanosti među svim dobnim skupinama, posebno među najmlađima.

Djeca su imala priliku istražiti različite teme kroz brojne radionice koje su pripremili stručnjaci sa Sveučilišta Sjever. Kroz interaktivne aktivnosti, mali posjetitelji učili su o različitim područjima znanosti i stjecali nova znanja na zabavan način.

Dječja znatiželja nije imala granica dok su istraživali djelić tajnovitog svijeta znanosti, postavljajući pitanja i aktivno sudjelujući u aktivnostima.

Osim toga, imali su priliku učiti o svom tijelu, razvijati motoričke i kreativne vještine, ali i stjecati korisna znanja o prometu, sigurnosti na internetu, matematici, geomatici te mnogim drugim zanimljivim temama koje su bile dio bogatog programa Festivala znanosti.

Sveučilište Sjever je s ponosom ugostilo ove male buduće znanstvenike i nadamo se da su njihova iskustva tijekom posjeta potaknula njihovu znatiželju i ljubav prema znanosti. Ovakve inicijative pokazuju predanost Sveučilišta Sjever popularizaciji znanosti i obrazovanju mladih generacija.