Najava gostujućeg predavanja - doc. dr. sc. Davida Ravnika, mag. reh., ing. i fiziot., dipl. fiziot., Eur. Erg.

Na Odjelu za fizioterapiju, u sklopu kolegija ,,Uloga fizioterapije u promociji zdravlja i prevenciji bolesti“, nosioca kolegija Vesne Hodić, u četvrtak, 18. travnja 2024. godine u dvorani UNIN 2 – 102 s početkom u 10:30 sati održat će se gostujuće predavanje docenta Davida Ravnika s Fakulteta za zdravstvene znanosti Sveučilišta na Primorskom u Izoli, Slovenija, za sve studente prijediplomskog studija fizioterapije.

Predavanje će održati docent David Ravnik fizioterapeut koji svoja specifična znanja i vještine primjenjuje u praktičnom radu s pacijentima kao i u edukaciji studenata na sveučilištima i veleučilištima u Sloveniji i inozemstvu.

Docent Ravnik je praktičar fizioterapije, manualne terapije, ergonomije te predavač iz područja medicinske rehabilitacije, fizioterapije, manualne terapije, ergonomije, biomehanike, zdravstvenog obrazovanja, promocije zdravlja i manualne medicinske masaže na nekoliko visokoškolskih institucija u zemlji i inozemstvu. Nakon završene Srednje zdravstvene škole u Ljubljani, studirao je fizioterapiju, rehabilitaciju, biomehaniku - biomedicinsko inženjerstvo (bioniku) te tjelesni odgoj i sport. Registrirani je istraživač (znanstveni suradnik), registrirani diplomirani fizioterapeut (u Sloveniji i Češkoj), magistar rehabilitacije (fizioterapija - specijalizacija rehabilitacijskog inženjerstva), certificirani manualni terapeut (Češka), prvi registrirani europski ergonom u Sloveniji i član komisija za provjeru i potvrdu stručnih kvalifikacija. Ima iskustvo poučavanja na studijskim smjerovima fizioterapije, zdravstvene njege, prehrambenog savjetovanja - dijetetike, primijenjene kineziologije, dizajna i predškolskog odgoja.

Autor je više znanstvenih-stručnih članaka i drugih monografija. Redovito se stručno usavršava. Član je stručnih udruga (fizioterapija, biomehanika, ergonomija), recenzent je u nekoliko međunarodnih časopisa s faktorom utjecaja i knjiga, te član uredničkih odbora AUC Kinanthropologica i IETI Transaction on Ergonomic and Safety Journal IETI TES.

Kao sveučilišni profesor - docent i znanstveni suradnik zaposlen je na Fakultetu za zdravstvene znanosti Sveučilišta na Primorskom u Izoli, gdje je član Katedre za fizioterapiju. Također je direktor Centra za rehabilitaciju u Kranju i Kanalu ob Soči.

Pozivaju se svi studenti, nastavnici i ostali zainteresirani da prisustvuju gostujućem  predavanju docenta Davida Ravnika.