Erasmus+ mobilnost izv. prof. dr. sc. Bojana Đurina i doc. dr. sc. Nikole Kranjčića na Suresh Gyan Vihar University iz Jaipura, Indija

U okviru Erasmus+ projekta KA171, nastavnici sa Sveučilišta Sjever, izv. prof. dr. sc. Bojan Đurin s Odjela za graditeljstvo te doc. dr. sc. Nikola Kranjčić s Odjela za geodeziju i geomatiku, su u vremenu od 20. do 29. ožujka 2024. godine boravili na Suresh Gyan Vihar University, Centre for Climate Change Change u Jaipuru, Indija.

Nastavnici su održali predavanja pod temama ''Hydrotechnical Potential of the Water Courses'' i ''Remote Sensing development in Croatia as European Union'' ispred studenata brojnih prijediplomskih studija, kao i zainteresiranim djelatnicima spomenutog sveučilišta.

Održana mobilnost predstavlja nastavak već ranije uspostavljene suradnje s kolegama iz Indije. Inicirana od strane izv. prof. dr. sc. Bojana Đurina, suradnja je nastavljena s doc. dr. sc. Nikolom Kranjčićem i drugim suradnicima sa Sveučilišta Sjever, kao i s drugim sveučilištima iz Indije i izvan nje.

Daljnja međusveučilišna suradnja podrazumijeva koautorstva na znanstvenim radovima, sudjelovanja na znanstvenim konferencijama, prijave znanstvenih projekata, webinare te mobilnost u sklopu programa Erasmus+ KA171. Dosad je zahvaljujući suradnji sveučilišta i nastavnika objavljeno više od 20 znanstvenih radova u znanstvenoj bazi Web of Science.

Galerija