Docent dr. sc. David Ravnik, mag. reh, ing. i fiziot., dipl. fiziot., eur. erg. održao je gostujuće predavanje na Odjelu fizioterapije

Na Sveučilištu Sjever, na Odjelu fizioterapije 18. travnja 2024. godine gostovao je docent dr.sc. David Ravnik i održao je predavanja iz područja preventivne fizioterapije potkrijepljena znanstvenim dokazima iz prakse  na engleskom jeziku.

U prepunoj dvorani na Sveučilištu Sjever na Odjelu fizioterapije u sklopu kolegija „Uloga fizioterapije u promociji zdravlja i prevenciji bolesti“ svi zainteresirani studenti su s interesom pratili predavanja koja su obuhvaćala specifična stručna i znanstvena znanja iz područja fizioterapije te užeg područja; ergonomije, biomehanike i promocije zdravlja.

Teme predavanja su bile: „The influence of the approach to the implementation of movement interventions on the independence of patients“, „Car use as a factor that modifies the results of physiotherapy treatment“ i „Health promotion from the point of view of physiotherapy - what can we offer?“

Nakon predavanja studenti su imali priliku postavljali pitanja na engleskom, njemačkom i hrvatskom jeziku, te se razvila zanimljiva rasprava. Ovakvim načinom predavanja gostujućeg predavača docenta dr. sc. Davida Ravnika studentima se pružila prilika i uvida u širine, usko specifično područje fizioterapije.

Galerija