U ponedjeljak 25. ožujka na Odjelu za sestrinstvo prigodno predavanje povodom Dana narcisa

U ponedjeljak, 25. ožujka 2024. godine, s početkom u 16 sati, na Odjelu za sestrinstvo, u dvorani 110 UNIN 2 prigodno predavanje u sklopu obilježavanja Dana narcisa održati će  ugledni stručnjak, doc. Ivan Milas, doktor medicine, specijalist opće i plastične kirurgije s dodatnom subspecijalizacijom iz onkološke kirurgije.
Dan narcisa posvećen je podizanju svijesti o karcinomu dojke, jednoj od najčešćih malignih bolesti među ženama, te njegovoj prevenciji i važnosti rane dijagnoze.

Doc. Milas tijekom predavanja će podijeliti svoje bogato stručno znanje i iskustvo u liječenju raka dojke, s posebnim naglaskom na važnu ulogu mamografije. Ova radiološka pretraga ključna je u detekciji ranih promjena u tkivu dojke, čime se znatno povećavaju šanse za uspješno liječenje. Ističući značaj Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke, koji se u Hrvatskoj provodi od 2006. godine, doc. Milas  pozvat će i potaknuti prisutne, posebice studentice, njihove majke, bake, prijateljice na redovite preglede i sudjelovanje u ovom važnom programu. Ovo predavanje predstavlja izvrsnu priliku za sve zainteresirane da prošire svoje znanje o raku dojke, prevenciji, važnosti rane dijagnoze i dostupnim metodama liječenja.
"Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže ovom važnom događaju i time doprinesu širenju svijesti o važnosti zdravlja žena. Vaša prisutnost može napraviti razliku u borbi protiv raka dojke. Vidimo se u ponedjeljak", pozivaju s Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever, studente i sve zainteresirane žene.