Sveučilište Sjever suorganizator je 25. međunarodne konferencije MATRIB 2024 – Materials, Tribology, Recycling

Hrvatsko društvo za materijale i tribologiju - HDMT, zajedno sa Sveučilištem Sjever, Institute of Materials and Machine Mechanics Slovak Academy of Science iz Slovačke, Technological University Dublin, Institute of Metals and Technology iz Slovenije, Grafičkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu te Metalskom jezgrom Čakovec ove godine organizira 25. međunarodnu konferenciju MATRIB 2024 - Materials, Tribology, Recycling.

Međunarodna konferencija MATRIB jedan je od rijetkih međunarodnih znanstvenih skupova u tehničkom području koji se kontinuirano svake godine održava u Republici Hrvatskoj posljednjih 25 godina. Prva konferencija održana je 1999. godine u Trogiru, a od 2000. godine MATRIB se svake godine održava u Veloj Luci na otoku Korčula.

Konferencija okuplja stručnjake iz područja inženjerstva materijala u strojarstvu, kemijskoj tehnologiji, grafičkoj i tekstilnoj tehnologiji, građevinarstvu iz područja tribološkog ponašanja materijala, utjecaja raznih tehničkih materijala na okoliš, njihovo ponašanje i mogućnosti recikliranja te edukacije u području znanosti o materijalima.

Ove godine su u sklopu obilježavanja jubilarne 25. konferencije planirane brojne stručne i društvene aktivnosti.

Konferencija se ove godine održava od 27. do 29. lipnja u Veloj Luci, otok Korčula, a svi detalji oko rokova za slanje sažetaka i radova nalaze se u prvom pozivu.

Prilozi