Nove obrane radova na poslijediplomskom specijalističkom studiju „Poduzetništvo i EU fondovi“

U Sveučilišnom centru Varaždin Sveučilišta Sjever u utorak, 26. ožujka 2024. održane su dvije obrane specijalističkih završnih radova na poslijediplomskom specijalističkom studiju „Poduzetništvo i EU fondovi“.

Studentica druge generacije studija Željka Gaić Gotić obranila je rad pod temom „Digitalni marketing dentalnih trgovačkih društava s područja kontinentalne Hrvatske“, a Aleksandra Ličanin iz četvrte generacije rad pod nazivom  „Utjecaj sportskih manifestacija na razvoj turizma u gradu Čakovcu“. Mentor na oba rada novih sveučilišnih specijalistica ekonomije bio je prof. dr. sc. Ante Rončević, pročelnik Odjela za ekonomiju. 

„Kroz protekle generacije na poslijediplomskom specijalističkom studiju Poduzetništvo i EU fondovi obranjena su 24 rada, a uskoro nas očekuje obrana još četiri rada naših studenata koji su kroz jednogodišnje specijalističko obrazovanje stekli nova znanja te ih primjenjuju već u svom profesionalnom radu. Raduju nas njihove povratne informacije da znanja koja su stekli na Sveučilištu Sjever uspješno primjenjuju, a trudit ćemo se i dalje razvijati ovaj program u skladu s potrebama tržišta rada, osuvremenjivati ga i osiguravati gostovanja poznatih i priznatih stručnjaka jer znamo da je sinergija znanosti i gospodarstva najbolja za stjecanje znanja potrebnih na tržištu rada. U tijeku su predavanja pete generacije, a do kraja prve polovice 2024. godine održat ćemo i prve javne promocije naših završenih sveučilišnih specijalista i specijalistica ekonomije na Sveučilištu Sjever“,  istaknuo je pročelnik Odjela za ekonomiju prof. dr. sc. Ante Rončević, dodajući kako se i na ovom studiju pružaju studentima mogućnosti sudjelovanja na kongresima, objavljivanju znanstvenih radova s profesorima čime šire svoje horizonte znanja.

Galerija