Odjel za logistiku i održivu mobilnost Sveučilišta Sjever dio Smart City – Summita moderne uprave 2024.

Summit moderne uprave 2024. održan od 21. – 23. ožujka u Šibeniku okupio je velik broj stručnjaka i dionika kojima je cilj upoznati inovativna rješenja, nove tehnologije te informirati se o novim kretanjima na tržištu pametnih gradova.

Ispred Sveučilišta Sjever, Odjela za logistiku i održivu mobilnost na Summitu su sudjelovali pročelnik Odjela prof. dr. sc. Krešimir Buntak te predavač Ante Klečina. Sudjelovali su na radionicama kao članovi žirija te dodijelili nagrade gradovima i općinama za razinu zrelosti upravljanja pametnim gradovima (četiri kategorije), a ujedno i predstavili Sveučilište Sjever. Samo Sveučilište je sudjelovalo u definiranju modela ocjene zrelosti (za gradove i općine) i to po svakoj kategoriji, a predstavnici Sveučilišta sudjelovali su i u samom ocjenjivanju.

Javno ulaganje u tehnologiju pametnih gradova ima velik potencijal multiplikacijskog učinka - do čak 10 puta, što znači masovno širenje rasta bruto domaćeg proizvoda kada gradovi inoviraju. Kroz panel rasprave na teme moderne javne uprave kao ključa ekonomskog i društvenog razvoja, upravljanja energetskim potencijalima, ženskog vodstva u javnoj upravi kao i o tome ima li smisla pričati o Smart City-u dok nam je mindset i dalje u eri papira i pečata, stručnjaci tog područja razmijenili su idejna rješenja, iskustva i globalna znanja u svrhu razvoja pametnih gradova.

Galerija