Inženjeri/ke građevinarstva traženi na tržištu rada

„Hrvatske vode“ objavile su ovog mjeseca čitav niz otvorenih radnih mjesta za koje mogu konkurirati prvostupnici i diplomanti građevinarstva, a time i bivši studenti Sveučilišta Sjever. Otvoreno je tako između ostalog i mjesto za samostalnog inženjera u Vodnogospodarskoj ispostavi za mali sliv „Plitvica-Bednja“ s mjestom rada u Varaždinu i rokom prijave za zainteresirane do 20. veljače.

Istovremeno, bilježi se i porast potreba za radnom snagom u građevinskom sektoru na području Varaždinske županije, što je i dokaz oporavka tog sektora, pa je za očekivati da će i još više rasti potrebe za stručnim sveučilišnim kadrom koji se obrazuje na Sveučilištu Sjever. „Prošle smo akademske godine na promociji promovirali 50 studenata koji su stekli preddiplomsko i diplomsko obrazovanje u sektoru građevinarstva i dobar dio njih već je pronašao radno mjesto. Ono što nas čini drugačijim od sličnih studija je odlična suradnja s gospodarstvenicima, zahvaljujući kojima osiguravamo našim studentima i praksu tijekom studija. Na sjeveru Hrvatske realiziraju se i planiraju velike građevinske investicije koje ćemo tijekom ove i idućih akademskih godina pratiti s našim studentima i nastojati im osigurati važnu spregu između teorije i prakse, te rada na terenu. Ovo je vrijeme u kojem maturanti odlučuju gdje nastaviti svoje obrazovanje, a sigurni smo da je pravi put za one koji karijeru žele graditi u građevinskom sektoru upravo Sveučilište Sjever“, poručuje pročelnik Odjela za graditeljstvo Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Božo Soldo.

https://voda.hr/hr/zaposljavanje?fbclid=IwAR3p2WnfjZJvLPJpUuhsXv5GuUvQtNMTHPNVnWJsmRv1x5wn7zjJdCUut1c

https://voda.hr/hr/zaposljavanje/84-samostalni-inzenjer?fbclid=IwAR076k4qk643TeD05gmuo4SPBWv2m-LGmokDlM_KPsYmd_fdn3R-xfKnlSw

Galerija