Izv. prof. dr. sc. Sanja Šolić nova je predsjednica Hrvatskog društva za materijale i tribologiju

U prosincu 2023. godine održana je izborna godišnja skupština Hrvatskog društva za materijale i tribologiju (HDMT) na kojoj je izabran novi predsjednik kao i Upravni odbor za idući dvogodišnji mandat.

Jednoglasnom odlukom članova za novu predsjednicu HDMT-a izabrana je izv. prof. dr. sc. Sanja Šolić koja je po funkciji automatski ušla i u UO. 

HDMT je stručno društvo osnovano 1992. godine koje kontinuirano djeluje od svog osnutka do danas provodeći aktivnosti s ciljem unaprijeđena i razvoja znanosti i struke. Društvo okuplja znanstvenike i stručnjake u multidisciplinarnom području znanosti o materijalima, inženjerstva materijala, tribologije, tehnologija materijala i recikliranja. Aktivnosti Društva vrlo su raznolike, ali svakako se kao najznačajnija aktivnost izdvaja organizacija međunarodne konferencije MATRIB – Materials, Tribology, Recycling, koja se od 1999. godine u kontinuitetu održava svake godine u Veloj Luci na otoku Korčula i uvijek okuplja velik broj sudionika iz struke iz Hrvatske i inozemstva.

Važno je napomenuti da su do sada, u više od 30 godina djelovanja HDMT-a, svi predsjednici Društva bili iz redova Zavoda za materijale Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, a naša izv. prof. dr. sc. Sanja Šolić prva je predsjednica Društva koja dolazi s druge institucije.

Čestitamo!

Galerija