Izložba „Letters“ izv. prof. art. dr. sc. Roberta Gečeka u Noći muzeja u Ivancu

Prostori u novom, još nedovršenom Muzeju planinarstva u Ivancu idealno su poslužili kao izložbeni prostor i predstavljanje fotografija velikih formata  izv. prof. art. dr. sc. Roberta Gečeka, pročelnika Odjela multimedije Sveučilišta Sjever u Noći muzeja, ujedinivši se tako s temom ovogodišnje muzejske manifestacije „Muzeji i nova publika“. Otvorenje izložbe privuklo je velik broj znatiželjnika koji su razgledali radove pročelnika Gečeka nastale na studijskim i putopisnim putovanjima u Južnoj Americi i Aziji, ali i na domaćim lokacijama poput špilje Vindije i Ivanca.  Uz posebnu svjetlosnu i zvučnu kulisu roh bau prostori budućeg muzeja dobili su posve novu dimenziju.

Postavljanjem ove izložbe u novom dijelu muzeja, željeli smo svima vama pokazati kakvim će kapacitetima Ivanec raspolagati za predstavljanje svoje baštine, ali i novih kulturnih sadržaja. Ovo je netipična izložba i most prema stvaranju moderne generacije konzumenata kulturnih sadržaja“, naglasio je na otvorenju zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

O autorovom radu kao spoju autorovih putopisnih fotografija i umjetničkog dizajna govorila je recezentica Klara Macolić Kuparić, a sam autor istaknuo je: „Ovo je vjerojatno jedna od prvih izložbi na svijetu cjelokupno pripremljenih na mobitelu. I to od fotografiranja, naknadne obrade i intervencija o fotografiji s olovkom. Jedan od ciljeva ove izložbe bio je dovesti publiku i pokazati posjetiteljima kakav prostor u novome muzeju ima Grad Ivanec! Nema ga ni Varaždin, pa čak niti Zagreb. Željeli smo potaknuti i mladu publiku na dublje istraživanje umjetničkih djela, ali i pronalazak slova na fotografijama izložbe Letters ". 

Noć muzeja organizirali su Grad Ivanec, Muzej planinarstva i Sveučilište Sjever.