Suradnja, zajednički projekti te snažnije povezivanje zaključci su službenog posjeta predstavnika Sveučilišta Sjever mađarskom Sveučilištu u Pečuhu

Predstavnici Sveučilišta Sjever, predvođeni rektorom prof. dr. sc. Marinom Milkovićem posjetili su 4. prosinca jednu od najvećih visokoškolskih ustanova u Mađarskoj i središte znanja unutar podunavske regije, Sveučilište u Pečuhu.

Sveučilište u Pečuhu ima 22 000 studenata, 1 600 predavača i 10 fakulteta te je vrlo intenzivno raslo u internacionalizaciji, odnosno otvaranju  programa za strane studente istaknuo je rektor prof. dr. sc Attila Miseta. Upravo iskustvo rada na privlačenju stranih studenata bila je, između ostalog, tema službenog posjeta.

„Sveučilište Sjever je u svojoj strategiji u sljedećem razdoblju definiralo otvaranje prema stranim studentima, te su iskustva Sveučilišta u Pečuhu vrlo vrijedna i bit će nam korisna u razvoju zajedničkih programa i projekata koje smo na ovom susretu prepoznali i koji su od zajedničkog interesa za oba Sveučilišta“, istaknuo je rektor Milković.  Osim toga kroz ERASMUS program intenzivirat će se razmjene, kako studenata tako i nastavnog osoblja, održavanjem kulturnih, znanstvenih i sportskih aktivnosti dvaju Sveučilišta što bi u konačnici trebalo rezultirati zajedničkim projektima te povezivanjem prekograničnih regija i u širem smislu, s posebnim naglaskom na razvoj gospodarstva i ulogu Sveučilišta u tom segmentu.

Uz rektora, u izaslanstvu Sveučilišta Sjever bili su prof. dr. sc. Damir Vusić, prorektor centra Varaždin, izv. prof. dr. sc Petar Mišević prorektor za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju, te Martina Mak, voditeljica ureda za EU projekte i suradnju s gospodarstvom.