Studenti Multimedije, oblikovanja i primjene na terenskoj nastavi u nekoliko vodećih tiskarskih tvrtki

Studenti Multimedije, oblikovanja i primjene su, u sklopu kolegija Tiskarske tehnike, uspješno obavili terensku nastavu. Posjetili su tiskaru Zagreb, Denoni, GZH, Print Grupu, Kerschoffset, Radin, Printeru i Muraplast gdje su ih vodili doc. dr. sc. Marko Morić te stručni suradnik Anja Zorko i predavač Nikolina Bolčević Horvatić. 

Odabrane su tiskare koje se bave različitim poslovima upravo kako bi studenti vidjeli širok spektar proizvoda koji se radi te način na koji se ti gotovi proizvodi dobivaju u proizvodnom procesu. Tako su imali priliku vidjeti proizvodne procese časopisa, novina, knjiga, revija, plakata te ostalih proizvoda marketinško - reklamnih kampanja. U svakoj tiskari studentima su procese i kompletan proizvodni proces nastajanja gotovog proizvoda objašnjavali iskusni stručnjaci u polju grafičke tehnologije te im još jednom hvala na tome.

Podršku u organizaciji posjeta pruža im i Studentski zbor koji financijski pomogne prijevoz studenata u spomenute tvrtke.

Interes za terensku nastavu je iznimno velik što je pokazatelj koliko ovakav pristup studentima doprinosi u kvaliteti njihova obrazovnog procesa. Samim tim je podrška od strane Sveučilišta i Studentskog zbora te dobrodošlica u tvrtkama ključna za realizaciju terenskih posjeta.

Fotografije: Laura Oković

  • Kategorija: mop