Erasmus+ mobilnost na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta Sv. Kiril i Metodij u Skopju, Sj. Makedonija

U okviru Erasmus+ mobilnosti u svrhu osposobljavanja nenastavnog osoblja, Nevena Ladić, univ. spec. oec., rukovoditeljica Odjela za studije, Ines Ožvald, mag. rel. publ., tajnik u sustavu znanosti i visokog obrazovanja u Odjelu rektorata te Nikolina Topolko, mag. iur., voditeljica stručnih poslova za znanost i umjetnički rad u Odjelu za znanost, umjetnički rad i međunarodnu suradnju na Sveučilištu Sjever,  boravile su na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta Sv. Kiril i Metodij u Skopju, Sj. Makedonija od 04. do 08. prosinca 2023. godine.

Domaćini na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Skopju, bile su Marijana Cvetkovska, MSc (Econ), suradnik za međunarodnu suradnju i voditeljica Centra karijera i prof. dr. sc. Elena Naumovska koje su organizirale posjet fakultetu i upoznale kolegice sa cjelokupnim funkcioniranjem fakulteta i cijelog sveučilišta. Održani su sastanci sa prodekanom za znanost i međunarodnu suradnju, prof. Mijalche Santom na Ekonomskom fakultetu, tajnicom Sveučilišta u Skopju te djelatnicima službe za studije, rektorata i ureda za znanost i međunarodnu suradnju.

Na Ekonomskom fakultetu održano je zanimljivo predavanje o Nobelovim nagradama za ekonomiju.

Sveučilište u Skopju ima dugu tradiciju te se sastoji od više različitih fakulteta i znanstvenih instituta. Na Sveučilištu u Skopju studira preko 28 000 studenata.

"Slobodno vrijeme smo iskoristile za razgledavanje grada Skopja te grada Ohrida. Ovo Erasmus+ iskustvo nam je bilo veoma zanimljivo, poučno, naučile smo zanimljive stvari koje možemo primijeniti u svom daljnjem radu."