Na Sveučilištu Sjever održan sastanak s predstavnicima tvrtke Vindija u cilju definiranja konkretne suradnje

Na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centru Varaždin 10. listopada 2023. godine je održan sastanak predstavnika tvrtke Vindija i Sveučilišta Sjever s ciljem definiranja konkretne suradnje. Ispred Sveučilišta Sjever sastanku su nazočili prorektor Sveučilišnog centra Varaždin  prof. dr. sc. Damir Vusić, prorektor za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucionalnu suradnju izv. prof. dr. sc. Petar Mišević, prorektor za nastavu i studentska pitanja izv. prof. dr. sc. Vlado Tropša, pročelnik Odjela za zaštitu okoliša, recikliranje i ambalažu  prof. dr. sc. Božo Smoljan, pročelnik Odjela za ambalažu izv. prof. dr. sc. Krunoslav Hajdek te predstavnici stručnih službi, a ispred tvrtke Vindija Lovro Vojnović i Tomo Hunjak.

Na početku sastanka predstavljeni su studijski programi kao i vizija Sveučilišta Sjever s konkretnim ciljevima u području suradnje s gospodarstvom s naglaskom na razvoj regije uz društvenu odgovornost. Područje studijskih programa Strojarstvo, Recikliranje, ambalaža i zaštita okoliša, Prehrambena tehnologija te Logistika i mobilnost ključni su interesi tvrke Vindija.

Za Sveučilište Sjever ova suradnja je značajna u vidu Vindije kao nastavne baze, konkretne podrške od strane Vindije Sveučilištu Sjever, razvoja projekata te zajednički istup Vindije i Sveučilišta Sjever.

Gospodarski sektor može i treba dati svoj doprinos kvaliteti programa kroz konkretne primjere kako funkcioniraju mnoge ESG inicijative danas u praksi u vodećim domaćim kompanija kao što je Vindija, te u ovom segmentu Vindija vidi mogućnost suradnje kroz gostujuća predavanja u okviru navedenih studijskih programa, business case study, studijskih posjeta Vindiji ali i ostalih segmenata suradnje. Vindija i Sveučilište Sjever imaju brojne mogućnosti suradnje te kao ključne ustanove u regiji svakako mogu i moraju imati konkretnu i vidljivu suradnju za dobrobit zajednice, prvenstveno regije a i šire.

Plan za naredni period je definiranje tima od strane Sveučilišta Sjever i Vindije koji će zajednički razvijati suradnju kroz dva ključna smjera: projekti i nastavna suradnja. Tema sljedećeg sastanka je kurikulum iz četiri prepoznata ključna smjera, kako bi se definiralo u sklopu kojeg predmeta i u koje vrijeme tokom semestra odraditi spomenuta predavanja i pozvati zainteresirane studente na odrađivanje studentske prakse, te na temelju načela Learning by Doing bi se identificirao model potencijalne terenske nastave i nadogradnje spomenutih predavanja u vidu radionica i/ili zadataka.

Galerija