Pokretanje suradnje Sveučilišta Sjever i Sveučilišta u Pečuhu te uključivanje u Pannon EGTC grupaciju

Posjet generalnog konzula Mađarske u Osijeku Sveučilištu Sjever u svrhu pokretanja suradnje

Predstavnici Sveučilišta Sjever; prof. dr. sc. Marin Milković, rektor, prof. dr. sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin, prof. dr. sc. Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica i izv. prof. dr. sc.  Petar Mišević, prorektor za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju održali su radni sastanak s predstavnicima mađarske delegacije u čijem su sastavu bili generalni konzul Mađarske u Osijeku, János Magdó, dr. Éva MIKES, curator, Universitas Quinqueecclesiensis Foundation (Sveučilište u Pečuhu/ University of Pécs) i dr. Judit FÜZÉR, zamjenica direktora Pannon European Grouping of Territorial Cooperation (EGTC).

Na sastanku održanom u utorak, 29. kolovoza 2023. u Sveučilišnom centru Varaždin razgovaralo se o mogućim budućim strateškim oblicima suradnje, prije svega kroz projekte na razini prekogranične suradnje od interesa za mađarske i hrvatske predstavnike Sveučilišta Sjever i Sveučilišta u Pečuhu.  Pannon EGTC je grupacija za europsku teritorijalnu suradnju država članica Europske unije koja nudi partnerstvo i nove mogućnosti za financiranje razvojnih programa iz fondova Europske unije.

Također je dogovoreno priključivanje Sveučilišta Sjever Pannon European Grouping of Territorial Cooperation Ltd (PANNON EGTC LTD) te formaliziranje suradnje sa Sveučilištem u Pečuhu, gdje će se ujedno održati i sljedeći radni sastanak predstavnika obiju institucija. Glavne točke sastanka bit će uspostava i jačanje međusveučilišne suradnje, suradnja na projektima kroz Pannon EGTC te aktivna suradnja s gospodarstvom u regijama.

Na sastanku su sudjelovale i Martina Mak, mag. oec., Nikolina Hojsak, mag. nov. i Kristina Višević, mag. oec. iz Odjela za EU fondove, razvojne projekte, suradnju s gospodarstvom i transfer tehnologija Sveučilišta Sjever.

Galerija