Dolazna KA107 Erasmus+ mobilnost nastavnika sa Sveučilišta Abdelmalek Essaadi, Tanger i Sveučilišta Mohammed V in Rabat iz Maroka

U okviru Erasmus+ projekta KA107 iz 2020. godine, profesori sa Sveučilišta Abdelmalek Essaadi, iz Tangera, Maroko - prorektor prof. Abdeslam Chraibi,  prof. Abdelhamid Nechad i prof. Mahmoud Belamhitou, zajedno s prodekanom Sveučilišta Mohammed V iz Rabata - prof. Mustapha Machrafi, boravili su na Sveučilišnom centru Varaždin Sveučilišta Sjever u periodu 1. – 8. lipnja 2023.

U svrhu podučavanja održali su predavanja studentima diplomskog sveučilišnog studija Poslovne ekonomije, pokrivajući različite teme, među kojima se posebno ističu „Understanding the factors affecting intention to purchase Terroir products“ i „The scarcity of water in Morocco and its economic and spiritual dimension“. Osim predavanja, gostujući profesori sudjelovali su u nizu sastanaka s prorektorima i profesorima. Glavni cilj tih susreta bio je unaprijediti suradnju, postaviti temelje za nove sporazume o suradnji te olakšati razvoj novih znanstveno-istraživačkih projekata u okviru znanstvene djelatnosti i visokog obrazovanja u području ekonomije.

Galerija