Sudjelovanje izv. prof. dr. sc. Tatiane de Castro Abreu Pinto sa Federalnog Sveučilišta u Rio de Janeiru, Brazil na kolegiju "Mikrobiologija s parazitologijom" na Odjelu za sestrinstvo

Na kolegiju "Mikrobiologija s parazitologijom" prve godine preddiplomskog studija sestrinstva, nositelja izv. prof. dr. sc. Tomislava Meštrovića, kao suradnica na kolegiju, je održala predavanja krajem listopada 2022. godine,  izv. prof. dr. sc. Tatiana de Castro Abreu Pinto. Dr. Tatiana Pinto radi kao izvanredna profesorica medicinske mikrobiologije na Federalnom Sveučilištu Rio de Janeiro u Brazilu, jednoj od ponajboljih visokoobrazovnih institucija u toj zemlji. Također je članica skupine Emerging Leaders in Infectious Diseases, Međunarodnog društva za zarazne bolesti (ISID) te sudjeluje u uredništvu časopisa „The International Journal of Infectious Diseases“. Bila je mlada ambasadorica znanosti Američkog društva za mikrobiologiju (ASM) te predsjednica Young Leaders Circle istog društva (ASM YLC), a trenutno je u organizacijskom odboru najvećeg mikrobiološkog kongresa na svijetu, ASM Microbe.

Njeno iskustvo se proteže kroz sva područja mikrobiologije, s naglaskom na primijenjenu mikrobiologiju, posebice što se tiče beta-hemolitičkog streptokoka grupe B. Također je koordinatorica inicijative za popularizaciju i diseminaciju znanosti, kao što su ASM / UFRJ International Student Chapter i projekt Divulga Micro. Objavila je velik broj znanstvenih publikacija u prestižnim znanstvenim časopisima te je neumorni promotor znanosti. Shodno tome nam je drago da su studenti imali priliku uživo slušati profesoricu Pinto u okviru odabranih tema iz područja bakteriologije (streptokoki) te konkretne savjete kako pristupiti popularizaciji znanosti. Raduje nas i mogućnost daljnje suradnje naših studenata te studenata Federalnog Sveučilišta Rio de Janeiro u Brazilu.

Galerija