Erasmus + mobilnost - Suradnja Sveučilišta Sjever i UERJ – ESDI Rio de Janeiro

Nakon duge Covid stanke, 2022. godina, donijela je mnogo suradnje u okviru Erasmus+ mobilnosti između Sveučilišta Sjever, Odjela za multimediju i Brazilskog Sveučilišta UERJ – ESDI Rio de Janeiro.

Mobilnost je započela u ožujku 2022. godine odlaznom mobilnošću rektora Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Marina Milkovića, prorektora Sveučilišnog centra Varaždin, prof. dr. sc. Damira Vusića, prorektora Sveučilišnog centra Koprivnica, prof. dr. sc. Marija Tomiše te pročelnika Odjela za Multimediju na Sveučilištu Sjever, doc. art. dr. sc. Roberta Gečeka. Putem prve mobilnosti održano je niz radionica i predavanja, raspravljalo se o novim metodama učenja i poboljšanjima kurikuluma za nadolazeća razdoblja. U dolaznoj mobilnosti u svibnju 2022. godine,  Sveučilište Sjever ugostilo je šest profesora iz Brazila koji su održali niz predavanja, izložbi i radionica, a studenti Odjela za multimediju imali su prilike učiti od vrhunskih profesora koji su na zanimljiv način nastojali približiti kulturu i metode učenja koje se provode na njihovom Sveučilištu u Brazilu.

U sljedećoj odlaznoj mobilnosti doc. art. dr. sc. Robert Geček i doc. art. Mario Periša održali su izložbe: „RIO NUMBERS“ „LINES AND SHAPES“ , koje su bile vrlo posjećene i prepoznate.

U zadnjoj odlaznoj mobilnosti dogovoreno je izdavanje knjige na tri jezika: engleskom, portugalskom i hrvatskom gdje će svaki od profesora koji su sudjelovali u Erasmusu iznijeti svoje impresije i iskustva, a knjiga će služiti sljedećim generacijama kao dobar primjer međuinstitucijske suradnje.