Erasmus+ KA107 iskustvo izv. prof. dr. sc. Bojana Đurina i doc. dr. sc. Željka Kosa na Kosovu na University of Prishtina ''Hasan Prishtina''

U okviru projekta Erasmus+ KA107, djelatnici Sveučilišta Sjever iz Odjela za graditeljstvo  izv. prof. dr. sc. Bojan Đurin i doc. dr. sc. Željko Kos u razdoblju od 31. ožujka do 6. travnja 2022. godine sudjelovali su u programu mobilnosti nastavnog osoblja između Faculty of Mechanical Engineering (FME), University of Prishtina ''Hasan Prishtina'' u Prištini na Kosovu i Odjela za graditeljstvo Sveučilišta Sjever.

Održan je radni sastanak sa dekanom FME-a, prof. dr. sc. Ahmetom Shala, prodekanom za nastavu prof. dr. sc. Ilirom Docijem te suradnikom izv. prof. dr. sc. Shpetimom Lajqijem. Također, brojni ostali zainteresirani djelatnici, od znanstveno-nastavnih pa sve do asistentskih zvanja, aktivno su se uključili u brojne sastanke i slične aktivnosti. Obišli su se laboratoriji vezani uz hidrotehnička istraživanja, kao i istraživanja vezana uz obnovljive izvore energije.

Uz već uspostavljenu interdisciplinarnu suradnju sa FME od strane izv. prof. dr. sc. Bojana Đurina, a ujedno i nastavljenu uključenjem i aktivnošću doc. dr. sc. Željka Kosa, suradnja će se dalje nastaviti u sklopu koautorstva na znanstvenim radovima, zajedničkog sudjelovanja na znanstvenim konferencijama, pisanju i prijavama znanstvenim projekata te odlaznom i dolaznom mobilnošću u sklopu programa Erasmus+ KA107.

Galerija