"Hitna na Sjeveru“ u organizaciji Odjela sestrinstva Sveučilišta Sjever i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije

U suradnji Odjela sestrinstva Sveučilišta Sjever i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije u utorak,  26. travnja 2022. godine održala se vježba svih žurnih službi Županije u povodu Nacionalnog dana hitne medicinske službe. Pokaznoj vježbi uz sudjelovanje  studenata  i nastavnika Odjela za sestrinstvo nazočili su Ljubica Božić, pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Varaždinske županije te dr.sc. Mario Lešina, županijski vijećnik.

Također, u četvrtak, 28. travnja 2022. godine održana je zajednička pokazna vježba pod nazivom „Napredne mjere održavanja života odraslih 2022“. Cilj vježbe je pravovremena reakcija te adekvatno zbrinjavanje oboljele osobe sa srčanim arestom te djelovanje hitne medicinske službe u suradnji sa Sveučilištem Sjever. Nakon završetka pokazne vježbe studentima Sveučilišta Sjever, učenicima Medicinske škole Varaždin i Srednje škole Maruševec s pravom javnosti prezentirane su vještine osnovnih mjera održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora.

Ispred Sveučilišta Sjever bile su postavljene simulacijske lutke za vježbu sa AVD uređajima na kojima su prisutni mogli vježbati pristup unesrećenoj osobi prema BLS protokolu uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera. Vozilo tima T1hitne medicinske službe bilo je cijelo vrijeme pozicionirano ispred Sveučilišta Sjever sa svom standardnom opremom koja se mogla pogledati, te su se studenti i učenici upoznali  sa njegovim sadržajem kao i kabinetima Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever.

Galerija