Potpisan sporazum o suradnji između Sveučilišta Sjever i Centra dr. Rudolfa Steinera

U povodu obilježavanje 160-te obljetnice rođenja dr. Rudolfa Steinera rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković posjetio je Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu te s ravnateljicom Centra mr. sc. Dijanom Posavec potpisao Sporazum o suradnji tih dviju ustanova.

Centar dr. Rudolfa Steinera je multidisciplinarna ustanova koja objedinjuje znanost, umjetnost i turizam bazirana na ostavštini znanja i praksi dr. Rudolfa Steinera te je ujedno i referentni centar za biodinamičku poljoprivredu u Hrvatskoj.

Rektor Milković posjetio je i novootvoreni Eko-muzej Međimurje malo u Palači turizma u Čakovcu.

Vrhunsku tehnološku postavu muzeja predstavio je Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije koji je pri tom rekao: „Eko muzej takve vrste još ne postoji u Hrvatskoj pa ni u široj regiji sve do Italije. Jedinstveni je kulturno-turistički proizvod koji je osmišljen u uskoj sprezi s lokalnim zajednicama i javnim ustanovama koje vode brigu o baštinskim vrijednostima.“

Na predstavljanju su bili prisutni i dekan Međimurskog Veleučilišta doc. dr. sc. Igor Klopotan, direktor Termi Sveti Martin Igor Nekić te direktorica prodaje i marketinga Nuša Korotaj.

„Veseli nas što je napokon velikan svjetskog glasa dr. Rudolf Steiner koji je rođen u Međimurju sve više prepoznat i u našem kraju kao i u cijeloj Hrvatskoj. Pozivam vas da posjetite i mali postav, njemu u čast, u sklopu velike izložbe naziva Hrvatska svijetu u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu koja je otvorena do polovice svibnja, a od idućeg tjedna pogledate i nove web stranice Centra dr. Rudolfa Steinera. Zahvaljujem prisutnim prijateljima Centra i partnerima na podršci u našem dosadašnjem radu i razvoju daljnjih ideja kroz projekte čija će realizacija doprinijeti još većem interesu za Steinerov nauk“, rekla je Dijana Posavec, ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera.

Galerija