Prestavnici Odjela za graditeljstvo boravili na Sveučilištu u Mostaru u okviru Erasmus+ mobilnosti

Pročelnik Odjela za graditeljstvo prof. dr. sc. Božo Soldo i doc. dr. sc. Aleksej Aniskin proveli su od 10. prosinca do 20. prosinca 2020. niz susreta s kolegama sa Sveučilišta u Mostaru (SUM) u BiH u okviru Erasmus+ mobilnosti.

„S prorektorom za znanost i razvoj prof. dr. sc. Ivom Čolakom razgovarali smo o koracima koje ćemo poduzeti u daljnjem planiranju Erasmus+ razmjene, te smo se složili da se mobilnosti svakako moraju provoditi, ali uz sve mjere opreza. Stoga će se tražiti najpovoljniji termini za buduće mobilnosti. Dogovorena je i moguća suradnja vezana uz doktorski studij, razmjenu doktoranda i povećavanje kvalifikacije nastavnika partnerskih ustanova.

Na Građevinskom fakultetu smo se sastali s dekanicom prof.dr.sc. Majom Prskalo i doc.dr.sc. Mladenom Kusturom te smo razmijenili iskustva u online nastavi. Osim toga, razgovarali smo o daljnjim koracima suradnje u uvjetima pandemije  te dogovorili suradnju na jednom znanstveno-stručnom projektu vezanom za Stari Most. Zaključili smo da uz poštivanje mjera moguće provesti pojedine mobilnosti te da ih je potrebno pomno planirati uz detaljan plan putovanja“, istaknuo je doc. dr. sc. Aleksej Aniskin.

Korisni linkovi vezano uz planiranje mobilnosti:

https://www.koronavirus.hr/idete-na-put-sve-informacije-na-jednom-mjestu/22

https://covid19.gov.ua/border

Galerija