Erasmus+ iskustvo izv. prof. dr. sc. Anice Hunjet u FH Burgenland

Dr. sc. Anica Hunjet, izvanredna profesorica-prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju Sveučilišta Sjever u sklopu programa mobilnosti ERASMUS+ u akademskoj godini 2019./2020. tijekom mjeseca srpnja 2020. godine boravila je u Austriji na University of Applied Sciences Burgenland. U University of Applied Sciences Burgenland, Eisenstadt izvode se 4 studijska programa na preddiplomskoj razini, 9 studijskih programa na diplomskoj razini, te dva združena doktorska studija iz područja društvenih znanosti, polja ekonomije i interdisciplinarne društvene znanosti. Navedeni studijski programi nude vrlo široku lepezu znanja iz područja: ekonomije, informacijskih i medijskih komunikacija, IT menadžmenta, ljudskih resursa te socijalnog rada. U Pinkafeldu izvode se 4 studijska programa na preddiplomskoj razini i 5 studijskih programa na diplomskoj razini te se nudi znanje iz područja: održivog razvoja, zdravstva, tehnike te menadžmenta i gospodarstva. Studijski programi kompatibilni su sa studijskim programima Sveučilišta Sjever te je ostvarena mogućnost za zajedničku suradnju.

U svrhu održavanja nastave sudjelovala je u izvođenju nastave na studijskom programu združenog doktorskog studija Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment u svrhu održavanja konzultativne nastave s PhD kandidatima kojima je mentorica.

Sadržaj predavanja:

  • Osnovna pravila sociološkog i ekonomskog empirijskog istraživanja i objave istraživanja
  • Kreiranje istraživanja i osnove obrade podataka
  • Teorijska i metodološka problematika obrade podataka
  • Obrada podataka i prikaz

Cilj predavanja:

Studenti su bili vođeni kroz proces istraživanja i pisanja znanstvenih radova kako bi izrađivali dobro organizirane i jasno predstavljene znanstvene radove i hipoteze te na kraju i doktorsku disertaciju.

Galerija