Doc.art. Andro Giunio dobitnik posebnog priznanja na Izložbi hrvatskog dizajna

Andro Giunio, docent na Odsjeku za medijski dizajn na Sveučilištu Sjever, dobitnik je posebnog priznanja na Izložbi hrvatskog dizajna 19/20 za vizualni identitet Festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS. Izložba hrvatskog dizajna središnja je i najvažnija strukovna dizajnerska manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najkvalitetnije dizajnerske radove nastale tijekom dvogodišnjeg razdoblja u svim područjima dizajnerskog djelovanja.

Doc.art. Andro Giunio djeluje kao freelancer od 2012. godine, a za 25 FPS festival radi dizajn posljednjih 6 godina. Rad je izložen u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, zajedno sa ostalim nagrađenim projektima, do 5. prosinca 2020. godine, a moguće ga je vidjeti i online na linku: https://izlozba.dizajn.hr/1920/radovi/25-fps-festival/.

Giunio danas djeluje kao samostalni dizajner i docent na Odjelu za medijski dizajn Sveučilišta Sjever u Koprivnici. U svom dizajnu naglašava važnost procesa kojim ne zacrtava finalni rezultat, već eksperimentalnim pristupom propituje samo funkcioniranje njegovih osnovnih sastavnica.

„Imam osjećaj da me rad na Sveučilištu u dizajnerskoj edukaciji doslovno nadogradio za još jednu dimenziju. Prije nisam ni približno pretpostavljao koliko je inspirativno i zanimljivo stalno biti u situaciji gdje si, kroz predavanja, mentoriranja i komunikaciju sa studentima, konstantno prisiljen artikulirati i verbalizirati ideje i stavove”, istaknuo je Andro Giunio u intervjuu za dizajn.hr.