S/UMAS goes Hollywood- zajednički projekt studenata Sveučilišta Sjever i Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu

"S/UMAS goes Hollywood" projekt je studenata glazbenog odsjeka Umjetničke akademije u Splitu okupljenih u ansamblu za suvremenu glazbu S/UMAS u suradnji s Umjetničkom akademijom u Splitu, Sveučilištem u Splitu i Sveučilištem Sjever.  U sklopu projekta, u petak,  13. prosinca 2019. godine u amfiteatru Doma mladih u Splitu ovog je puta održan koncert pred mnogobrojnom publikom te je imao humanitarni karakter jer su se skupljale donacije za djecu iz dječjeg doma Maestral.

Studentima glazbe ovaj su se put pridružili kolege s kazališnog i likovnog odsjeka Akademije te studenti Sveučilišta Sjever tako da je ovaj koncert dobio i scensku dimenziju koja je dala novi pogled na dobro znane filmske klasike.

Glamuroznu Hollywoodsku atmosferu upotpunili su mladi glumci pod mentorstvom izv.prof. Brune Bebić i asist. Andreje Mladinić, a za filmske projekcije zaduženi su bili studenti multimedije Sveučilišta Sjever Marija Jovan, Veronika Kušek i  Siniša Medved. Studenti Valentina Mindoljević  i Dominik Sever bili su zaduženi za snimanje cijelog događaja.  Mentori studenata Sveučilišta Sjever u ovom projektu su doc.art. Robert Geček i doc.art. dr.sc. Mario Periša.

Za sve vizualne komunikacije zaslužni su bili studenti likovnog odsjeka Akademije pod mentorstvom izv.prof. Dejana Kršića.

*Fotografije: doc.art.dr.sc. Mario Periša i Dominik Sever