Ovid: slobodan pristup odabranim e-izvorima u listopadu

Poštovani,

obavještavamo vas da će tijekom listopada tvrtka Ovid Technologies omogućiti slobodan pristup sljedećim odabranim e-izvorima:

PsycBOOKS® baza podataka sadrži opsežnu zbirku recenziranih knjiga koja studentima, istraživačima i nastavnicima omogućuje pristup visokokvalitetnim publikacijama iz područja psihologije i srodnih područja. PsycBOOKS uključuje najnovije znanstvene i stručne knjige koje je izdalo Američko društvo psihologa (American Psychological Association – APA), uključujući referentne radove iz APA priručnika i udžbenika u nakladničkom nizu Psychology® koji obuhvaćaju teme u okviru specifičnih polja psihologije.

Evidence Based Medicine Reviews (EBMR) je baza podataka koja pokriva područje medicine i zdravstva te se sastoji od osam različitih EBM izvora. EBMR sadrži recenzije članaka, osvrte na aktualne teme u medicini i zdravstvu te pristup kontroliranim medicinskim istraživanjima, uključujući integraciju s bibliografskom bazom podataka Medline.

Napominjemo da je baza podataka EBMR pretplaćena i dostupna u nacionalnoj licenci.

The Journal of Urology® je časopis u izdanju Američke udruge urologa (American Urological Association – AUA), a objavljuje istraživanja i članke u širokom rasponu aktualnih tema na području urologije.

JBJS Journal of Orthopaedics for Physician Assistants (JOPA) časopis za ortopediju namijenjen je medicinskim sestrama i tehničarima, a objavljuje klinički relevantne sadržaje u okviru područja ortopedije s naglaskom na aktualne subspecijalističke teme u ortopediji.

Upute za pristup navedenim izvorima pronađite ovdje.

(Izvor: Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu)