Poziv za potporu digitalnom povezivanju kultura i audiovizualnih sadržaja

Međusektorski potprogram Kreativne Europe objavio je prvi poziv za potporu digitalnom povezivanju kultura i audiovizualnih sadržaja (EACEA/06/2019), koji je namijenjen projektima na prijelazu između kulturnog i kreativnog sektora (uključujući audiovizualne industrije) s naglaskom na inovativnim tehnologijama. 

Prijedlozi se moraju podnijeti do 20. lipnja 2019. u 12:00 sati (podne po lokalnom vremenu u Bruxellesu) na elektroničkom obrascu za podnošenje prijave (e-obrascu).

Prijedlog mora podnijeti konzorcij koji se sastoji od najmanje triju pravnih subjekata iz triju različitih zemalja sudionica Programa Kreativna Europa, u kojem su zastupljena raznolika stručna znanja iz nekoliko kulturnih i kreativnih sektora, uključujući audiovizualni.

Prijavitelji mogu biti sljedeće institucije:

  • neprofitne organizacije (javne ili privatne)
  • javne uprave (državne, regionalne, lokalne)
  • međunarodne organizacije
  • sveučilišta
  • obrazovne ustanove
  • istraživački centri
  • poslovni subjekti koji ostvaruju dobit.

Fizičke osobe nisu prihvatljive, osim ako imaju status samozaposlene osobe ili jednakovrijedan status (tj. status samostalnog poduzetnika), pri čemu društvo nema pravnu osobnost odvojenu od one fizičke osobe.Ukupni raspoloživi proračun iznosi 1,75 milijuna eura.

Financijski doprinos Unije ne smije premašiti 60 % ukupnih prihvatljivih troškova djelovanja.

Najmanji je iznos zatraženih bespovratnih sredstava 150.000 eura po projektu.

Projekti za koje se zatraži manje od 150.000 eura neće se smatrati prihvatljivima.

Detaljno o pozivu možete pročitati ovdje: http://mediadesk.hr/hr/financiranje/digitalno_povezivanje_kultura_i_audiovizualnih_sadrzaja.