Studenti iz Ukrajine u sklopu Erasmus+ na Sveučilištu Sjever

Studenti iz Ukrajine započeli svoju avanturu na Sveučilištu Sjever

Sedmero studenata iz Odeske državne akademije građevinarstva i arhitekture iz grada Odessa; Ukrajina, u petak, 15. ožujka 2019. godine na Odjelu za graditeljstvo započelo je Erasmus+ mobilnost na Sveučilištu Sjever.

U nastavku prenosimo tekst studenta Mihaela Lukčića:

"Potaknuti ranije uspješno odrađenim mobilnostima te prenesenim iskustvima, studenti iz Odeske državne akademije građevinarstva i arhitekture odlučili su svoje obrazovanje iduća tri mjeseca (tijekom ljetnog semestra) nastaviti na našem Sveučilištu, a sve u sklopu Erasmus+ programa. Studenti su aktivni polaznici upisanih kolegija (na hrvatskom jeziku) te će na kraju morati položiti i ispite, a živjet će i disati kao ravnopravni članovi Sjevera, upoznavajući nova okruženja, nove ljude, kolege i prijatelje te tako stjecati vrijedna životna iskustva. Istovremeno, dvoje studenata III. godine prediplomskog studija Odjela za graditeljstvo Sveučilišta Sjever započelo je svoj ljetni semestar na Odeskoj državnoj akademiji, također unutar Erasmus+ projekta.

Razmjena studenata na Sjeveru nikada nije bila brojnija i dinamičnija, te u tom smislu svakako valja spomenuti profesore i nastavnike Odjela za graditeljstvo koji od samog početka suradnje prije nekoliko godina doprinose suradnji i usavršavanju studenata s obje partnerske institucije. Tako ovim putem zahvaljujemo djelatnicima međunarodnog ureda i voditeljici, prorektorici izv.prof. dr. sc. dr. sc. Anici Hunjet koji pružaju odličnu administratuvnu podršku, pročelniku Odjela za Graditeljstvo prof. dr. sc. Boži Soldi za podršku, a posebno hvala Erasmus+ koordinatoru Odjela za Graditeljstvo doc. dr. sc. Alekseju Aniskinu na trudu, volji i pomoći u vezi mobilnosti i međunarodne suradnje na odjelu Graditeljstva, kao i napretku samog Sveučilišta Sjevera.

 Sva pitanja o mobilnostima, novim sudjelovanjima, prijavama te ostale informacije možete saznati u Uredu za međunarodnu suradnju na Sveučilištu Sjever (UNIN1).

Ovim putem želimo našim novim studentima puno uspjeha, a o samom iskustvu i tome kako je biti student Erasmuss+ programa na Sjeveru bit će svakako riječi prije završetka mobilnosti i odlaska naših kolega natrag u svoju domovinu. 

 Kako smo svjesni da semestar traje a s njime i sve obaveze, svim sudionicima na razmjeni i njihovim kolegama želimo poručiti samo jedno... SRETNO!"

Galerija