Ovid: slobodan pristup odabranim e-izvorima u travnju

Poštovani,

obavještavamo vas da će tijekom travnja tvrtka Ovid Technologies omogućiti slobodan pristup sljedećim odabranim e-izvorima:

Social Policy & Practice bibliografska baza podataka namijenjena je svima koji rade ili studiraju u sektoru zdravstva i socijalne skrbi, a okuplja informacije iz pet vodećih zbirki e-izvora Velike Britanije. U bazi se mogu pronaći zapisi za sivu literaturu, radne dokumente, izvješća lokalnih i središnjih vlasti te materijale u okviru volonterskih i dobrotvornih organizacija.

Global Health bibliografska baza podataka posvećena je javnom zdravstvu koja sadrži više od 3 milijuna zapisa od 1973. do danas, a uključuje i više od 90.000 poveznica na cjeloviti tekst u časopisima, zbornicima konferencija i izvješćima.

Journal of the American Academy of Orthopaedic Surgeons (JAAOS) je časopis Američke akademije ortopedskih kirurga, a namijenjen je širenju informacija u svrhu poboljšanja skrbi za bolesnike s muskuloskeletnim poremećajima. Časopis uključuje bogato ilustrirane recenzirane članke usmjerene na kliničku dijagnostiku i upravljanje, te istraživačke članke odabrane zbog kvalitete i aktualnosti. Također sadrži osvrte na novosti u razvoju farmakoterapije, materijala i tehnika te najsuvremenija istraživanja.

PAIN® časopis je službena publikacija Međunarodnog udruženja za proučavanje boli, a objavljuje istraživanja o prirodi, mehanizmima i liječenju boli s multidisciplinarnog aspekta.

Upute za pristup navedenim izvorima pronađite ovdje.

(Izvor: Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu)