Plastičnim čepovima do nabavke skupih lijekova

Sveučilišni centar Varaždin

Pozivaju se svi studenti Sveučilišta, nastavnici i  djelatnici da budu dio humanitarne akcije "Plastičnim čepovima do skupih lijekova“  čiji je cilj sufinanciranje nabave skupih lijekova za liječenje članova Udruge oboljelih od leukemije i limfoma. Predsjednik Udruge, Emil Vibović održao je gostujuće predavanje u organizaciji Odjela za sestrinstvo gdje je predstavio rad Udruge te humanitarnu akciju pozvavši sve studente i zaposlenike Sveučilišta Sjever da se odazovu i budu dio ovog važnog projekta.

U sklopu ove akcije na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin na hodnicima zgrade UNIN2 postavljeni su posebni spremnici jasno označeni plakatima Udruge u koji se mogu odlagati plastični čepovi (od vode, sokova, jogurta, omekšivača, paste za zube, ulja i slično, uz uvjet da su čepovi čisti). Reciklažom skupljenih plastičnih čepova prikupljat će se novac za potrebe nabavke skupih lijekova nužnih za liječenje oboljelih članova.

U akciju se do sada priključilo preko 900 subjekata, uključujući i Sveučilište Sjever, a od 2013. do 2018. godine Udruga je prikupila preko 160 tona plastičnih čepova.

Budite i Vi dio ove humanitarne akcije!

Galerija