Predstavnici Sveučilišta Sjever realizirali odlaznu mobilnost na Sveučilištu Prince of Songkla, College of Computing, Phuket, Tajland

U sklopu projekta KA107 na College of Computing, Sveučilišta Prince of Songkla Phuket, Tajland, Fakultetu za kompjutorski inženjering u sklopu kojega djeluje Odjel za Multimediju, tijekom zimskog semestra akademske 2018./2019. godine, u nastavnoj odlaznoj mobilnosti boravili su rektor Sveučilišta Sjever, prof.dr.sc. Marin Milković, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin izv.prof.dr.sc. Damir Vusić i pročelnik Odjela za multimediju doc.art. Robert Geček, koji su studentima održali predavanja i radionice iz područja multimedije. Prof. dr.sc. Marin Milković i izv.prof.dr.sc. Vusić održali su studentima vrlo zanimljiva predavanja i radionice na temu vizualne psihofizike, a doc.art. Geček održao je predavanja i radionice na temu kreativnosti u polju multimedije.

U sklopu ostalih aktivnosti na projektu predstavnici Sveučilišta Sjever razmijenili su vrijedna iskustva s nastavnicima i studentima te su predstavili visokoškolski obrazovni sustav Hrvatske, načine održavanja nastave u području multimedije, kao i druge zanimljive informacije o studentskom i sveučilišnom životu na Sveučilištu Sjever i Hrvatskoj. Raspravljalo se o novoj zajedničkoj suradnji i stvaranju zajedničkih znanstvenih produkcija u srodnim poljima, organizaciji zajedničkih konferencija, a dogovoreno je niz zajedničkih istraživanja koja će provesti profesori sa Sveučilišta Sjever na opremi koja je nedostupna profesorima na College of Computing, PSU.

Izv.prof.dr.sc. Mario Tomiša i doc.art. Robert Geček održali su izložbu pod nazivom "LOGO", na kojoj su prezentirali svoja djela iz vizualnih komunikacija i pobudili veliko zanimanje studenata PSU-a.

Sveučilište Sjever aktivno je u području dolaznih i odlaznih mobilnosti koje ostvaruje u okviru suradnje s brojnim međunarodnim sveučilišta,  u cilju unapređenja kvalitete studijskih programa i razvoja novih projekata.