Otvoren natječaj „Program suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori „Znanstvena suradnja““

Hrvatska zaklada za znanost objavila je natječaj  „Program suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori „Znanstvena suradnja““, a rok za prijavu je do 28. veljače 2019. do 13:00 (CET).

Proračun natječaja iznosi 42.500.000,00 kuna dok je trajanje financiranja projekata najmanje 3 godine, najdulje do 31. 5. 2023.

Svrha Programa je prijenos znanja i privlačenja ulaganja u sustav znanosti RH te posredno i u sustav gospodarstva kroz suradnju domaćih i znanstvenika iz dijaspore. Konačni cilj Programa je poticanje zapošljavanja znanstvenika u ranoj fazi razvoja karijere i umrežavanje sa znanstvenicima u dijaspori. Također, razvijaju se i osnažuju kompetencije za sudjelovanje u natječajima europskih i međunarodnih organizacija.

Prijava na natječaj bit će moguća isključivo putem EPP sustava (https://epp.hrzz.hr/). EPP sustav bit će otvoren za prijave tijekom siječnja. Obavijest o otvaranju EPP sustava bit će objavljena na mrežnim stranicama HRZZ-a, a svi se korisnici već mogu registrirati u EPP sustav.

Više informacija na web stranici http://www.hrzz.hr/default.aspx?id=2526.

Tijekom siječnja održat će se informativne radionice s ciljem predstavljanja Programa i uputa za podnošenje projektne prijave. Raspored radionica i obrasce za prijave na radionice u Splitu i Rijeci možete pronaći na poveznici http://www.hrzz.hr/default.aspx?id=2547. Termini radionica u Osijeku i Zagrebu bit će poznati tijekom idućega tjedna i objavljeni na istoj mrežnoj stranici.