Erasmus+ iskustvo Elizabete Kuzmić u Španjolskoj

Moja stručna praksa odvijala se u organizaciji Happy Erasmus Bilbao u Bilbau. To je organizacija koja zapravo pomaže svim studentima koji dolaze u taj grad da se snađu, pomažu u pronalasku stanova, najboljih i najjeftinijih putovanja ili bilo kakvih događaja, odnosno postaje vam obitelj u drugoj državi.

U organizaciji sam pomagala s fotografiranjem ili uređivanjem videa s raznih putovanja s drugim Erasmus studentima.
Pomagala sam u organizaciji ili promoviranju nekih događaja, putovanja ili druženja sa studentima.

Većinu vremena provodila sam u uredu ili u društvu novih prijatelja sa svih strana svijeta. Usavršila sam engleski jezik i naučila nešto malo španjolskog kojeg se nadam da ću učiti i dalje uz pomoć novih prijatelja. Općenita komunikacija se odvijala na engleskom jeziku te tu nije bilo problema kada smo se svi zajedno družili ili kada smo trebali pitati za pomoć.
Ekipa u uredu i izvan ureda je nezamjenjiva i kada sam god zatrebala pomoć, netko je uvijek uskočio i pomogao mi je najlakše moguće. Razgled grada je bila svakodnevna aktivnost, jer je moguće lijepo pješačiti po gradu i otkrivati nove ulice i mnogo događaja koji su se događali na otvorenom. Odlazak do oceana ili na najbolje waffle u gradu je ne moguće zaboraviti.

Općenito iskustvo Erasmus+ programa je neprocjenjivo. Sam odlazak u novu državu i život u toj državi na par mjeseci (u mojem slučaju 3 mjeseca) promijene vas i neke od vaših odluka u životu. Ja znam da je moja prilika bila jedinstvena i ne žalim što sam odlučila otići u Baskiju i naučiti nešto novo.

Velika zahvala ide cijelom Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta Sjever, Erasmus koordinatorici Marini Klarić bacc.pol., Tini Lukčić mag.oec. te prorektorici za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju izv.prof.dr.sc. Anici Hunjet. Zahvala ide i pročelniku Odjela multimedije, oblikovanja i primjene dipl. ing. Robertu Gečeku.
I na kraju zahvala naravno ide i svim kolegama u uredu Happy Erasmus Bilbaa.

Željela bih da svi kojima se pruži prilika iskusiti Erasmus+ program, bilo u sklopu studijskog boravka ili stručne prakse, ako su u mogućnosti da iskoriste tu priliku.

Galerija