Erasmus+ suradnja s Odessom

U okviru programa Erasmus+, 23. travnja 2018. godine održan je sastanak prorektora za istraživanje i međunarodne odnose DSc Hennadii Bratchenka, prorektora za nastavu i odgojno-obrazovni rad Ph.D Oleksandra Diachenka s Odessa State Academy of Technical Regulation and Quality iz Ukrajine i rektora Sveučilišta Sjever prof. dr.sc. Marina Milkovića, te prorektorice za znanstveni i umjetnički rad i međunarodnu suradnju prof.dr.sc Anice Hunjet i Erasmus+ koordinatora programa s Ukrajinom (KA107) dr. sc. Alekseja Aniskina.

Glavne teme rasprave bili su rezultati suradnje i perspektive u okviru novih projekata i stipendija, dogovoreni su planovi o zajedničkim publikacijama i sudjelovanju u organizaciji međunarodnih konferencija u partnerskim institucijama kao što su "MATRIB 2018" i "8. International Scientific conference -Technical Regulation, Metrology and Information Technologies: European vector”. Također se planiraju i sastanci predstavnika OSATRQ i vodećih znanstvenika Sveučilišta Sjever.

Izv.prof.dr.sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin  i profesorica dr. sc. Dunja Srpak iz Odjela za elektrotehniku,  27. travnja 2018.  sastali se se s prorektorom za istraživanje i međunarodne odnose DSc Hennadiiem Bratchenkom i prorektorom za nastavu i odgojno-obrazovni rad Ph.D Oleksandrom Diachenkom iz Odessa State Academy of Technical Regulation and Quality (OSATRQ). Tijekom sastanka razmotreni su rezultati ostvarenih i planiranih aktivnosti Erasmus + programa.

DSc Hennadii Bratchenko i dr. sc. Dunja Srpak istaknuli su da je prezentacija znanstvenih istraživanja OSATRQ-a tijekom proteklih pet godina primljena s interesom nastavnika Odjela za elektrotehniku ​​i da je potraga za pravcima zajedničkog znanstvenog istraživanja važna za razvoj suradnje između obrazovnih ustanova i za pripremu publikacija u međunarodnim bazama podataka. DSc Hennadii Bratchenko pozvao je studente Sveučilišta Sjever da sudjeluju na znanstvenom skupu za mlade znanstvenike i studente u OSATRQ koji se održao u svibnju 2018. godine. Prorektor, izv. prof. dr. sc. Vusić istaknuo je učinkovitost posjeta DSc Hennadiija Bratchenka i Ph.D Oleksandra Diachenka i interesa Sveučilišta Sjever za razvoj zajedničkih znanstvenih istraživanja kao i suradnju institucija po pitanjima preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija.