Ebsco Discovery Service

Obavještavamo korisnike da im je od nedavno na raspolaganju Ebsco Discovery Service (EDS) - sustav za objedinjeno pretraživanje svih e-izvora koji su dostupni našem sveučilištu (pretplaćene baze podataka, slobodni mrežni izvori itd.).

Zahvaljujući EDS-u pretraživanje je znatno brže i jednostavnije – više ne morate pretraživati jednu po jednu bazu, nego unosom svojeg upita u polje za pretraživanje (prema ključnoj riječi, naslovu ili autoru) dobivate rezultate iz svih sveučilištu dostupnih e-izvora. Zbog toga je prije pretraživanja potrebno u padajućem izborniku „Izaberite instituciju“ odabrati „Sveučilište Sjever“.

EDS je dostupan na mrežnoj adresi: http://baze.nsk.hr

EDS

EDS mogu koristiti svi studenti, nastavnici i zaposlenici sveučilišta. Korištenje je omogućeno direktno s računala u sveučilišnim zgradama te pojedinačnim logiranjem preko AAI@EduHr identiteta za udaljeni pristup (izvan sveučilišnih zgrada).

Za udaljeni pristup potrebno je otvoriti sljedeću poveznicu. Na padajućem izborniku potrebno je odabrati „AAI@EduHr - Croatian Research and Education Federation“ te nakon toga poveznicu „AAI@EduHr - Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj“ koja će Vas odvesti na stranicu za logiranje u koju upišite svoje AAI@EduHr korisničke podatke.

S obzirom na to da se radi o novom sustavu mogući su problemi s rezultatima pretraživanja, logiranjem itd. pa ako ih primijetite molimo da nam ih dojavite kako bismo ih proslijedili davatelju usluga koji bi ih trebao otkloniti.