Gostujuće predavanje mons. Nedjeljka Pintarića

U četvrtak, 30.06.2016. s početkom u 17:00 sati, studentima diplomskog studija Poslovna ekonomija, predavanje na temu "Marketing – stara novost u Crkvi", održat će mons. Nedjeljko Pintarić.

Nedjeljko Pintarić rođen je 5. ožujka 1967. godine u Lipovniku, općina Klenovnik, gdje je završio osnovnu školu 1981. godine. Maturirao je 1986. godine u Zagrebu, diplomirao je 1993. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon svećeničkoga ređenja, od jeseni 1994. godine boravi kao pitomac Hrvatskoga papinskoga zavoda sv. Jeronima u Rimu, gdje pohađa studij moralne teologije i društvenih komunikacija na Papinskom sveučilištu Gregorijana u Rimu. Godine 1997. završava Školu za društvenu i političku formaciju "Res Nova" u Rimu.
Po povratku sa studija, zapošljava se u Glasu Koncila kao redakcijski novinar, a zagrebački nadbiskup Josip Bozanić imenuje ga 1997. godine prvim pročelnikom Ureda zagrebačkoga nadbiskupa za odnose s javnošću i urednikom Službenoga vjesnika Zagrebačke nadbiskupije. Godine 1999. imenovan je direktorom Glasa Koncila te tu službu obnaša do 2011. godine, kada preuzima službu moderatora Nadbiskupskoga duhovnog stola u Zagrebu. Papa Benedikt XVI. imenovao ga je 2012. godine kapelanom Njegove Svetosti s titulom monsinjora.
Pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji član je Mješovite komisije Republike Hrvatske i Katoličke Crkve za očuvanje kulturne i umjetničke baštine Katoličke Crkve; član je Odbora Hrvatske biskupske konferencije za društvene komunikacije, a od 2003. do 2007. godine bio je predstavnik Katoličke Crkve u Programskom vijeću Hrvatske radiotelevizije.
Uredio je i fotografijama opremio desetke knjiga i publikacija popularnog karaktera s crkvenom tematikom te multimedijalne projekate u izdanju Glasa Koncila i Kršćanske sadašnjosti.
Član je različitih tijela Zagrebačke nadbiskupije, a od 2015. godine je predstojnik Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije

Predavanje će se održati u SC Varaždin u dvorani UNIN2-101.

Predavanje je otvoreno za sve nastavnike i studente Sveučilišta Sjever.

  • Kategorija: pe